ZoutelektrolyseZoutelektrolyse verbruikt geen zoutPro Matic

Hoe werkt een zoutelektrolyse systeem?
Zout is natriumchloride. Door een kleine hoeveelheid stroom op het water te zetten is het mogelijk om het natrium van het chloride te scheiden. Het chloride die door de zoutelektrolyse wordt aangemaakt doodt alle bacteriën en zorgt ervoor dat het water helder blijft. Het uitgewerkt chloride zal zich vervolgens weer aan het natrium binden, waardoor de hele cyclus kan worden herhaald. Omdat zout niet verdampt, blijft dit een uitzonderlijke bron van chloor. U voegt eenmalig zout toe aan het zwembad met zout elektrolyse systeem, waarna de zoutelektrolyse het hele jaar door kan blijven werken. Een zwembad met een zoutelektrolyse is verre van zout te noemen. Als we het vergelijken met zeewater (40 gram per liter), zien we dat het zwembadwater slechts 10% hiervan bevat. De meeste zoutelektrolyse systemen draaien op 3 of 4 gram per liter. Dit percentage kun je nauwelijks proeven.

zoutconcentratie
zoutelektrolyse

Zoutelektrolyse berust op een zeer eenvoudig principe dat doet denken aan de zee en haar ecosysteem. • Het water van het zwembad is enigszins gezouten (8 maal minder zout dan zeewater). • Via de cel wordt het zout, door middel van elektrolyse, omgezet in natrium hypochloriet, een krachtig desinfecterend middel. • Het natrium hypochloriet vernietigt alle micro-organismen en zorgt voor het juiste niveau van vrijgekomen chloor in uw zwembad. • De cel vernieuwt, zonder uw tussenkomst, op constante wijze het actieve chloor dat door de UV-stralen van de zon afgebroken wordt. Kwaliteit en veiligheid • Voor een goede werking van uw zuiveringssysteem, dient de pH van het zwembad tussen 7.2 en 7.4 gehouden te worden. Een goede waterkwaliteit is enkel mogelijk bij een evenwichtig water (pH, hardheid, TAC), en een goed afgestemd filtratiesysteem. De modellen zonder onderhoud (polariteitomkering) zijn aangeraden als het water een hoge hardheid heeft.

zoutsplitsing

Zoutelektrolyse is de splitsing van het molecuul zout. (scheikundige naam is: NatriumChloride.) Door de elektrolyse worden Natrium en Chloride (chloor) van elkaar gescheiden. Doordat er nu chloor ‘gemaakt’ is, ontsmet dit onmiddellijk het water. Daarnaast komen bij de splitsing ook nog andere ‘bijproducten’ vrij, zoals ozon. Ozon is goed voor het water i.v.m. de helderheid en is voor de rest ook niet schadelijk voor mensen. Nadat het chloor zijn werk heeft gedaan en weer in aanraking komt met natrium worden deze twee weer zout. Hierdoor is zoutelektrolyse een gesloten systeem waar niet continu een desinfectiemiddel aan het water toegevoegd moet worden. Dit in tegenstelling tot zoetwaterbaden waar constant chloor aan toegevoegd moet worden. Zoutelektrolyse is qua aanschafprijs hoog ten opzichte van chloor. Maar op de lange termijn kan een zoutelektrolyse systeem terug verdient worden omdat het na aanschaf geen tot weinig onderhoud nodig heeft.

Zout elektrolyse systemen verbruiken geen zout
Tegenargumenten zoals: de filter / pomp gaat er stuk van; de folie van het zwembad slaat wit uit; het water wordt er “stroperig” van; je krijgt witte schilfers in het water; de verwarming kan er niet tegen; uw trap gaat roesten; uw zwemkleding valt uit elkaar; etc. etc. allemaal onzin dus mits u goed wordt geadviseerd. Elektrolyse wordt in andere werelddelen (Amerika, Australië), waar het zwemseizoen langer duurt dan bij ons, al meerdere decennia toegepast. Alle kinderziektes zijn dus al lang uit het systeem en u heeft er dus alleen maar voordelen van. Bovendien worden er steeds hogere milieubelastingen geheven op chloorproductie.
Er gaat dus geen badzout verloren doordat er water verdampt. Zoutelektrolyse is de milieuvriendelijke manier om uw zwemwater zuiver en helder te houden, het is veilig, natuurlijk en automatisch! Uw zwembad wordt dus ook gezuiverd wanneer u op vakantie bent zonder dat u hiervoor extra maatregelen hoeft te nemen!
zouteelektrolyse cyclus

Waar moet u op letten bij het overstappen van een chloorzwembad naar een zoutwaterbad?
Als u van een chloorzwembad naar een zoutwaterzwembad wilt overstappen, moet u wel op twee puntjes letten.

 • Als u een warmtepomp heeft, dan moet de warmtewisselaar van titanium zijn. Dit omdat het zout normaal inox zal aantasten.
 • Heeft u een inox zwembadtrap of andere inox materialen? Zorg ervoor dat deze trap dan van minimaal AISI-316L kwaliteit is.

Complex systeem?
Het systeem wordt op het einde tussen de zandfilter en de toevoeropening geplaatst. Dus eerst vangen de voorfilter en zandfilter alle het grove vuil op. Daarna gaat het systeem aan het werk om het water vrij te maken van bacteriën, algen en andere micro-organismen. Uw zwembad heeft nu kristal helder water dat bovendien niet naar chloor ruikt en geen rode ogen veroorzaakt.

Polariteitsomkering voor minder onderhoud

Hoewel er apparaten bestaan met automatisch reiniging door polariteitsinversie hebben de meeste toestellen deze functie niet. De chemische reactie van de omvorming van zout in chloor creëert een cristalisatiepunt voor de aanwezige kalk in het zwembadwater. De kalk zet zich neer rond de elektrolyseplaten (anode-kathode) van de elektrolysecel en vormt kalkaanslag. Hoe meer kalk hoe slechter de elektrochemische reactie rondom de platen titanium / Ruthenium / Iridium.
Ontkalken met azijnzuur of HCl
polariteitsomkeringzuur voor kuisen electrolyse

Chloormeting via ORP: elektrolyse sturing

orp metingorp meting
Om er voor te zorgen dat er niet te veel of te weinig chloor wordt aangemaakt kunt u deze laten aansturen. Dit toestel controleert de productie en de werking van het zoutelektrolysesysteem zodat er alleen geproduceerd kan worden wanneer het water meer chloor vereist. De sensor meet de chloorwaarde van het zwembadwater en regelt automatisch de chloorproductie van uw zoutelektrolyse systeem. Nooit meer te veel of te weinig chloor in uw zwembad met deze sturing.

 • De redox sensor controleert of de chloorwaarde op niveau blijft
 • Bij een te hoge chloorwaarde stopt de zoutcel met produceren

Voordelen

 • Ideaal voor binnenbaden waardoor geen desinfectiemiddel meer nodig is
 • Voorkomt een te hoge productie aan chloor
 • Stuurt de productie van de hoeveelheid chloor
 • Veilig en eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Bij gebruik mogen er geen/nauwelijks stabilisatoren in het zwembadwater aanwezig zijn

Opgelet: 6 problemen

– Bypass voor gemakkelijke reiniging en vervanging van de elektrodes.
– pH moet stabiel zijn, anders werkt de chloor niet goed. De plaatsing van een automatisch pH dosering wordt aangeraden om niet constant de pH van het zwembad te moeten bewaken.
– Regelmatige controle van de elektrolyse elektrodes: zij corroderen, kalken aan en verliezen hun werking na verloop van tijd. Na enkele jaren te vervangen.
– Werkt niet goed bij koud water<16°C. Het koude water accentueert de corrosie van de elektroden en vermindert sterk hun levensduur.
– Aarding. (pool bonding) Ieder zwembad moet onafhankelijk van de huisinstallatie worden geaard. Dus niet aan de standaard aarding van het elektriciteitsnet. Het spanningsverschil kan gemakkelijk 0,4V bedragen tussen zwembad en nieuwe afzonderlijke aardingspaal. Dit geldt met name voor baden met zoutelektrolyse, zwembaden met Inox 316L delen zoals trappen, UV-C lampen, etc.). Een aardingsset zorgt er voor dat potentiaalverschillen door statische elektriciteit afgevoerd worden. Hierdoor kan oxidatie aan het bad, trappen, rolluiken, inbouwdelen of technische componenten worden voorkomen.
– Bij gebruik mogen er geen/nauwelijks stabilisatoren in het zwembadwater aanwezig zijn. Let op: Voorwaarde voor deze regeling is dat er niet meer dan 10 ppm chloorstabilisator (cyaanzuur) in het water zit!

Goede raad

– Kies een cel met platen ipv roosters: betere kwaliteit. langere levensduur.
– Koop een systeem met polariteitsinversie voor automatische ontkalking van de platen (anode, kathode).
– Installeer een automatische pH correctie.
– Werk met een bypass
– Plaats de verwarming voor de elektrolysecel vooral voor de wintermaanden (dit systeem houdt niet van koud water <16°C).schema.

Monarch ProMatic zoutelektrolyse voor zwembaden tot 200 m³

zoutelektrolyse 2
zoutelektrrolyse 3
zoutelektrolyse 4

zoutelektrolyse 12monarch 12
De ProMatic heeft een digitaal geregelde elektronische voeding voor het aansturen van de elektrolyse cel zodat er lage badzout niveaus kunnen worden gehanteerd (minder dan de helft zo zout als een menselijke traan) om uw zwemwater schoon te houden. Badzout water wordt d.m.v. een geavanceerd elektronisch elektrolyse proces automatisch bacterie vrij gehouden, zelfs wanneer u langere tijd van huis bent.
De revolutionaire ESC Serie heeft maar 0,3% (3000 ppm) badzout nodig en heeft daarbij een intelligent zelfreinigend cel systeem. Hierbij is het dus niet meer nodig om de cel handmatig te reinigen en heeft u praktisch een onderhoudsvrij systeem. We hebben voor ieder zwembad een geschikt model van kleine patio zwembaden tot camping zwembaden. Zowel voor nieuwe als bestaande zwembaden.
Kenmerken

 • Geschikt voor zwembaden tot 200 m³
 • Digitaal display met LED indicatie
 • LED indicatie voor water flow, standby, wintermode en celpolariteit
 • Hoge doorstroomwaarde
 • Hoogwaardig UV bestendige behuizing IP34
 • Laag badzout en overbelasting LED´s
 • Wintermodus voor een juiste werking met koud water
 • Automatische stop bij een te laag zoutgehalte
 • Beveiliging in de geval van te weinig water in de cel
 • CE markering, hiermee wordt voldaan aan de Europese veiligheidsnormen: EN 60335-1, EN55014-2 en EN61000-3
 • 3 jaar volledige fabrieksgarantie

Voordelen

 • Gebruikt maximaal 80 Watt
 • Geen gedoe meer met het handmatig toevoegen van chloor
 • Volledig automatisch, veilig en eenvoudig in gebruik
 • Zuivert het water en vernietigt algen en bacteriën
 • Mogelijkheid om minder chloor te produceren wanneer het zwembad is afgedekt

Nadelen
Geen redox sensor. Doseert altijd een vaste hoeveelheid chloor. Moet verder geautomatiseerd worden met Regulmatic

Davey RegulMatic® zoutelektrolyse regelaar

Regulmatic 1
Regulmatic 2

Davey Regulmatic® nodig om het systeem te reguleren. Om uw zoutelektrolyse unit perfect onder controle te houden en er voor te zorgen dat er niet te veel of te weinig chloor wordt aangemaakt kunt u deze laten aansturen door een RegulMatic® van Davey. Dit toestel controleert de productie en de werking van het zoutelektrolysesysteem zodat er alleen geproduceerd kan worden wanneer het water meer chloor vereist. In feite is de Davey Regulmatic® dus een extra beveiliging op uw systeem. De Davey -Monarch RegulMatic® meet de chloorwaarde van het zwembadwater en regelt automatisch de chloorproductie van uw zoutelektrolyse systeem. Nooit meer te veel of te weinig chloor in uw zwembad met deze RegulMatic®.

Kenmerken

 • Geschikt voor ieder type elektrolyse apparaat. Past altijd binnen een bestaande installatie
 • De redox sensor controleert of de chloorwaarde op niveau blijft
 • Bij een te hoge chloorwaarde stopt de zoutcel met produceren
 • De regelaar wordt aangestuurd door de filterpomp van het zwembad
 • Geeft met LED’s de hoeveelheid ontsmettingsmiddel in water aan

Voordelen

 • Ideaal voor binnenbaden waarbij minder desinfectiemiddel gebruikt kan worden
 • Voorkomt een te hoge productie aan chloor
 • Stuurt de productie van de hoeveelheid chloor
 • Veilig en eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Alleen een regelaar, dus altijd een aanvulling op een zoutelektrolyse.
 • Bij gebruik van de RegulMatic® mogen er geen/nauwelijks (10 ppm) stabilisatoren in het zwembadwater aanwezig zijn

Het principe is in het kort samengevat:

 • U steekt de stekker van uw zoutsysteem in het stopcontact van de Regulmatic®
 • De meetsonde van het Regulmatic® systeem meet of er voldoende chloor in het bad aanwezig is
 • Indien er voldoende chloor in het bad zit wordt de spanning van het stopcontact geschakeld
 • Hierdoor kan het zoutsysteem geen chloor aanmaken en dus nooit teveel chloor aanmaken
 • Als de meetsonde van de Regulmatic® na verloop van tijd te weinig chloor meet dan wordt er automatisch weer spanning op het stopcontact gezet en zal het chloorsysteem weer aanspringen

De RegulMatic® is dus geen elektrolysesysteem maar een soort van sturing/beveiliging op elektrolysesystemen. Het is geen verplichting dit apparaat aan te schaffen maar het is een perfecte aanvulling bij de aanschaf van een zoutelektrolysesysteem.

Let op: Voorwaarde voor deze regeling is dat er niet meer dan 10 ppm chloorstabilisator (cyaanzuur) in het water zit!!!

Zodiac Ei² 20 zoutelektrolyse tot 90m³

zodiac Ei 1zodiac 3zodiac zoutelektrolyse 4
Betrouwbare zoutelektrolyse van Zodiac. Geschikt voor zwembaden tot 90m³. Voorzien van een zoutelektrode met een lange levensduur en doorstroombeveiliging wanneer er te weinig doorstroom is door de zoutcel. De zoutelektrolyse is geplaatst in een waterdichte koffer die u overal kunt plaatsen
Kenmerken

 • Geschikt voor zwembaden tot 90m³
 • Electrode gaat 7500 uur mee
 • Eenvoudige bediening met led controlepaneel
 • Beveiliging bij tekort aan zout of waterdoorstroming
 • Zoutcel kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden
 • Past om de leidingen DN50 mm en DN 63mm
 • 2 jaar garantie

Hayward zoutelektrolyse

Hayward 2
hayward 3
aquarite pro
aquarite pro

Aquarite pro

aqiarite pro
 • Cel met polariteitsomkering
 • Sensor die de chloorconcentratie meet
 • Automatische dosering van de pH

De Aqua Rite Pro is een zout-elektrolyse systeem dat perfect de desinfectie van het water verzorgt. Door een elektrische stroom door de zoutcel te sturen wordt het zout ontleed in diverse stoffen die perfect het zwembadwater in conditie houden. De elektrolyse cel wordt in de retourleiding naar het zwembad van de technische installatie geplaatst. De regelkast welke door middel van een duidelijke menusturing de zoutcel aanstuurt heeft een helder display en geeft de actuele waarden van het bad weer. Om zoutelektrolyse effectief te laten werken moet de pH stabiel gehouden worden tussen 7.2 en 7.6. De flow door de cel moet minimaal 2,9 m³/ uur bedragen en het zwemwater moet minimaal 15°C zijn alvorens de elektrolyse mag worden gestart. De ideale werking wordt verkregen door de standaard meegeleverde Sense en Dispence unit in combinatie met de Aqua Rite Pro, er wordt dan een systeem verkregen waarmee de gewenste waarden van redox en pH in het water automatisch worden gecontroleerd. Deze Hayward Aqua Rite Pro is geschikt voor zwembaden tot 150 m³.

Eigenschappen:

 • Automatische reiniging door omkering van de polariteit (in een maximum van 2 uur)
 • Ingebouwde functie tegen chloor overdosering.
 • Digitale weergave van alle parameters.
 • Led-weergave van de status en fouten.
 • Beveiligd met debietsdetector.
 • Functietoets met waterdicht membraam.
 • Maximaal vereist zoutgehalte l
 • Levensduur van de cel: 10 000 uur
 • Elektriciteitsverbruik: 2 A

De Hayward  Aqua Rite Pro is een zeer performante  zoutelektrolyse. Hayward slaagde er als eerste in om een zoutelektrolyse te ontwikkelen met pH en Chloor meting en sturing.
Als enige toestel kan de Aqua Rite Pro de productie van de chloor aan de hand van een meting sturen en aanmaken. Een meetsonde voor de pH meet en stuurt de pH waarde van het zwembad. Het toestel is voorzien van een complete Nederlandstalige sturing.
Het zout in het bad zorgt voor een virtuele onuitputbare bron van vers en puur chloor. Het vat pH min zal hoogstens 1 maal per jaar moeten worden bijgevuld.
Met de Aqua Rite Pro zoutelektrolyse hebt u een compleet geautomatiseerde zwembad waterbehandeling en pH meting en sturing.
* Laatste generatie zoutelektrolyse
* Zeer eenvoudige installatie mogelijk op bestaande zwembaden
* Zeer eenvoudig in gebruik
Self Cleaning Turbo Cell – minimaal onderhoud
Automatische meting van Chloor en pH waarde voor een hoge zwembadwater kwaliteit
3 à 4,5 gram zout per liter = 3000 à 4500 ppm

Hayward zoutelektrolyse voor inox

Aquarite pro LS low salt

aquarite pro LS
 • Ontworpen om met weinig zout te werken (1,2 à 3,2 g/l zout)
 • Cel met polariteitsomkering
 • Sensor die de chloorconcentratie meet (Sence en Dispence)
 • Automatische dosering  van de pH

De Aqua Rite Pro Low Salt is een zout-elektrolyse systeem dat perfect de desinfectie van het water verzorgt met minder zout in het water. Doordat er aan het zwemwater maar 1 à 3 gram zout per liter toegevoegd hoeft te worden is het risico op oxidatie op inox inbouwdelen minder groot. Door een elektrische stroom door de zoutcel te sturen wordt het NaCl ontleed in NaOH en HOCl stoffen die perfect het zwemwater in conditie houden. De elektrolyse cel wordt in de retourleiding naar het zwembad van de technische installatie geplaatst. De regelkast welke door middel van een duidelijke menusturing de zoutcel aanstuurt heeft een helder display en geeft de actuele waarden van het bad weer. Om zout elektrolyse effectief te laten werken moet de pH stabiel gehouden worden tussen 7.2 en 7.6. De flow door de cel moet minimaal 2,9 m³/ uur bedragen en het zwemwater moet minimaal 15 °C zijn alvorens de elektrolyse mag worden gestart. De ideale werking wordt verkregen door de standaard meegeleverde Sense en Dispence unit in combinatie met de Aqua Rite Pro, er wordt dan een systeem verkregen waarmee de gewenste waarden van redox en pH in het water automatisch worden gecontroleerd. Deze Hayward Aqua Rite Pro-low salt is geschikt voor zwembaden tot 90 m³.

Eigenschappen:

 • Automatische reiniging door omkering van de polariteit (in een maximum van 2 uur)
 • Ingebouwde functie tegen chloor overdosering.
 • Digitale weergave van alle parameters.
 • Led-weergave van de status en fouten.
 • Beveiligd met debietsdetector.
 • Functietoets met waterdicht membraam.
 • Maximaal vereist zoutgehalte 1-3 gr/l
 • Levensduur van de cel: 10 000 uur
 • Elektriciteitsverbruik: 2 A
Schema

Service: Problemen met zoutelektrolyse?

Welke parameters moeten bewaakt worden?

a) pH: boven pH 7,2 werkt zoutelectrolyse niet!

b) Er moet genoeg zout aanwezig zijn: 4 gr/liter = 192 kg/48 m³!

c) Teveel kalkaanslag: waterverzachter voor te ontkalken

A. pHpH indesx zwembad

Voor een goede werking van uw zuiveringssysteem, dient de pH van het zwembad lager te zijn dan 7.4. Een goede constante pH is enkel mogelijk bij een evenwichtig water (hardheid, TAC), en een goed afgestemd filtratiesysteem. De modellen zonder onderhoud (polariteitomkering) zijn aangeraden als het water een hoge hardheid heeft.
pH ok niet ok Ph curve 2HOCl

Zwembad bereik pH 6,8-8,4zwembadbereik pH

 • 50 Test strips voor waterkwaliteit zwembad
 • Meet vrije chloor, pH en alkaliniteit
 • 50 stuks per verpakking
 • Resultaat in 30 seconden

Met behulp van deze pH teststrips kan je de belangrijkste parameters voor de kwaliteit van je zwembadwater controleren. Het allerbelangrijkst is de pH-waarde, wanneer die te hoog komt van het ideaal (tussen de 7.2 en 7.6 pH) heeft chloor niet de  gewenste werking. Vooraleer je dus een ander product toevoegt, dien je de pH-waarde van je water te controleren met behulp van deze Test strips.
Ook de vrije Chloorwaarde kan je met deze testset bepalen.

pH en redoxregeling Automatische zuur en chloordosering Manuele waterbehandeling voor starters ; pH meten ; pH meten met App en WiFi ;

B. Zoutconcentratie

De meeste zoutelektrolyse systemen werken op 3 à 4 gram per liter = = 3000 à 4000 ppm

48 m³ = 48000 liter >>>>>dus 4gram x 48000 liter = 192000 gram = 192 kg zout

B Strips zoutconcentratiezout metenzout metenzout meten
Voor het meten van de zoutconcentratie in zwembadwater verkopen we de zout testrips voor een indicatie van de hoeveelheid zout in het water. Onze Aquachek meetstrips voor zout meten NaCl (natriumchloride) 400 – 7000 ppm (mg/L)
Een zoutelektrolyse voor zwembadwaterbehandeling gebruikt natriumchloride om vrij chloor aan te maken. De chlorinator zet het zout om naar vrij chloor om het zwembad te ontsmetten, bacteriën  en micro-organismen af te doden in het zwembadwater. Een zeker zoutniveau zal de werking van de zoutelektrolyse verzekeren en het toestel in staat te stellen de nodige hoeveelheid vrij chloor te produceren en het water vrij te houden van verontreinigingen.
Om zeker te zijn van een voldoende hoog vrij chloor gehalte kan u best 2 – 3 maal per week de zoutconcentratie in uw zwembad controleren.
Hoe meten?
    Neem een staaltje zwembadwater in een propere beker of glas
    Dop de teststrip 2 – 3 seconden in het waterstaal
    Vergelijk de kleur van de teststrip met de kleuren op de verpakking om de exacte concentratie te kennen.
De zout teststrips zijn verpakt per 10 strips

Zwembad in Portugal of Spanje? Remote opvolging

 • Bewaak pH, zout en temperatuur met een app vanuit België
 • pH, redox, geleidbaarheid, temp meting met app : Digitalise your Spanish pool
 • De Spaanse syndic kan u niet meer sjarelen.

ondiloondilo2
Ik meet en stuur door naar België:

 • pH
 • Redox ORP
 • Geleidbaarheid
 • Watertemperatuur

Wisselstukken: vervangelektrodecellen

Wisselstukken elektrolyse Hayward 

T-CELL- 3

T-CELL-9

T-CELL-15

Aquarite T-3
aquarite modellen

Hayward aquarite ® T-CELL-3                             60 m³            DN50                         €,-
Hayward aquarite ® T-CELL-9                             96 m³           DN50                          €,-
Hayward aquarite ® T-CELL-15                         150 m³           DN63                          €,-
Hayward aquarite low salt                                      75 m³            DN 50                        €
Hayward extended life time T-CELL925              96 m³                                               €,-
Hayward extended life time T-CELL940            150 m³                                               €,-

aquarite bio pool 1
aquarite bio pool 2

Bio Pool BP065IPCOS      7 platen                                                                     €,-
Bio Pool BP120IPCOS      13 platen                                                                   €,-

Goldline GLX-CELL-5 Hayward (T-3): Turbo Cell for Salt Chlorine Generators


Voor :
Hayward Goldline Aqua Rite Pro and Aqua Plus AQR-PRO, PL-PLUS
Hayward Goldline Aqua Trol
AQ-TROL-RJ, AQ-TROL-RJ-TL, AQ-TROL-HP, AQ-TROL-HP-TL.
aqr-pro, pl-plus
aq-trol-rj, aq-trol-rj-tl, aq-trol-hp, aq-trol-hp-tl

T-CELL-3
Hayward TurboCells have been reliably delivering chlorine to pools and spas for nearly two decades. The world’s #1 salt chlorination cell produces soft, silky water that won’t turn eyes red, and is the best value – saving pool owners 50% or more over conventional chlorine costs.
Other replacement cells offer significantly less life and less chlorine.

 • World’s #1 Salt Chlorination Cell
 • Reliable performance – delivered only by a Hayward TurboCell
 • Independently tested – proven to deliver longer life
 • Huge savings – 50% or more over conventional chlorine
 • Best value – T-CELL-15 delivers twice as much chlorine than non-genuine Hayward salt cells

Right-sized salt chlorination
TurboCells are available in three sizes – 60 m³, 96 m³ and 150 m³.

The Extended Life TurboCell.
The Extended Life TurboCell offers the same superior salt chlorination expected of Hayward, but produces 25% more chlorine over its lifetime than our industry-leading TurboCells. Available in 96 m³ and 150m³ models, The Extended Life TurboCell cuts chlorine costs by 50% or more.
hayward 3


PH en ORP elektrodes

PVC mof met aarding

Zout

ASTRAL SEL®

Astral sel 75
wisselstukken

astral sel 4
astral sel 5
astral sel 6
astral sel 9
astral sel 7
astral sel 8

Compatibel met: PACIFIC®, MAGILINE SEL®, EURO SEL®, ALPINA®, EUROSEL®

wisselstukken zoutelektrolyse

De elektrode heeft een levensduur van 7500 uur
La cellule d’électrolyse de l’électrolyseur au sel nécessite d’être remplacée tous les 3 à 8 ans.

Platen gemaakt uit :

wisselstukken
wisselstukken
wisselstukken
wisselstukken
wisselstukken

Lilipool 20
lillipoollillipool


Diameter flens:                                                       3” = 75 mm
Geleverd met afdichtingsjoint
Compatibel met Lillipool
Zelfreinigende cel
Aantal platen:                                                         2×9
Lengte electoden:                                                  245 mm
Breedte electroden:                                               42 mm
lillipoollillipoollillipool

Merk

    AQUAJOY®
    AUTOCHLOR®
    BIO-POOL®
    CHLOROMATIC®
    CLORMATIC®
    COMPUCHLOR®
    CORELEC®
    ECOSALT®
    HAYWARD®
    JUSTCHLOR®
    NEXT POOL®
    PACIFIC SEL®
    PARAMOUNT®
    POOL PILOT®
    POOL TECHNOLOGIE®
    POOLMAID®
    PROMATIC®
    REGUL ELECTRONIQUE®
    SMGC-SOTREM®
    STERILOR®*
    ZODIAC® CLEARWATER

Zie ook :

Zwembaden
champagne
mooie madam zwembad
zwembad split 3
aquarium kinderen 1
diverse logos
logo 1

“Een afgedekt zwembad in de tuin met automatische pH regeling: altijd een beetje veel vakantie zonder files noch parkeerboetes”